diumenge, 8 de febrer del 2009

Cinema a Norteamèrica. Anys 50

A Norteamèrica, degut a l'aparició de la televisió als anys 50, s'imposaran els musicals i les grans superproduccions, les grans estrelles i els guions sobre temes hiestòrics i bíblics.
Algunes de les pel·lícules destacades d'aquesta època:

1952 "Cantando bajo la lluvia" de Stanley Donen y Gene Kelly

Una parella de cinema mut triumfen a Hollywood. Ell coneix a una noia, actriu de teatre de la que s'enamora. Paralelament arriba el cinema sonor i el públic reclama les pel·lícules en sonor. Això resultarà un problema ja que l'actriu que havia triumfat a Hollywood té una veu horrorosa.

Com observaras, el titol de la pel·lícula, t'enllaçarà amb un tros de film de la pàgina de youtube. Visualitza el video i comenta com creus que va influir en els actors o actrius l'inici del cinema sonor.

1958 "Vertigo" Alfred Hitchcock



Narra l'història d'un detectiu amb acrofobia. Es contractat perquè vigili l'esposa d'un amic, la qual creu posseida per una dona morta.
Basada en la novela francesa "De entre los muertos". A la novela el protagonista és un impotent sexual i en la pel·lícula Hitchcock farà diferents alusions al problema sexual del protagonista.
L'apsionada besada entre Scottie i Madeleine, amb una gir de 360ª es va fent colocant els actors sobre una plataforma giratoria, aconseguint que sembli que les parets es mouen.

1954 "La ventana indiscreta" Alfred Hitchcock



1956 "Los diez mandamientos" William Wyler
1957 "El puente sobre el rio Kwai" David Lean
Basada en un episodi bèlic real: durant la segona guerra mundial, un grup de britanics han de construir un pont sobre el riu Kwai sota ordres japoneses.
1959 "Ben-Hur" William Wyler
1962 "Lawrence de Arabia" David Lean

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada